Veel gestelde vragen

Hoe zit het met de vergoeding van Huidtherapeutische behandelingen?

Bepaalde behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed. En enkele vanuit de basisverzekering. Het hangt af van de behandeling, van de verzekering en uw aanvullende verzekering. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen of u iets vergoed krijgt en hoeveel.

Krijg ik het aanmeten van therapeutisch elastische kousen vergoedt?

Deze praktijk is aangesloten bij Fysiotek en heeft zodoende contracten met ALLE zorgverzekeraars. De kosten voor het aanmeten én de kosten voor de kousen worden direct naar uw verzekering gestuurd. Dit bedrag wordt verrekend met uw wettelijke eigen bijdrage omdat kousen in het basispakket van zorgverzekeringen zijn opgenomen.

Kan ik zonder verwijzing van een arts bij een huidtherapeut terecht?

U kunt te allen tijde terecht bij een huidtherapeut zonder verwijzing, maar indien u voor vergoeding in aanmerking wilt komen en het in uw pakket beschreven staat is een verwijzing meestal noodzakelijk.

Hoe weet ik of iemand een erkend huidtherapeut is?

Een erkende huidtherapeut is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Erkende huidtherapeuten vindt u op www.huidtherapie.nl. Onder ‘ledenlijst’ kunt u lezen welke huidtherapeuten lid zijn van de NVH.

Is Huidtherapie Heuvelrug KP geregistreerd en lid van de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten?

Uw paramedicus Julie Fentener van Vlissingen is KP geregistreerd en lid van de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten. www.kwaliteitsregisterparamedici.nl en
www.huidtherapie.nl

Wat is het verschil tussen een huidtherapeut en een schoonheidsspecialist?

Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of beschadigde huid, is een paramedicus en valt onder de Wet BIG (beroepen in de gezondheidszorg). Behandelingen die door de huidtherapeut uitgevoerd worden kunnen in aanmerking komen voor vergoeding. Een schoonheidsspecialist verzorgt en verfraait de ‘gezonde huid’.