Pigmentbehandeling met laser

Vanaf een bepaalde leeftijd krijgen mensen te maken met pigmentverschuivingen in de huid. Zonschade die zich uit in ouderdomsvlekken, sproeten die niet meer verdwijnen en andere pigmentverschuivingen. Niet alleen in het gelaat maar ook op de handen, de hals (Poikyloderma de Civatte) en het decolleté. Soms ontstaat het ook na een periode van acne.

Wat houdt een pigmentbehandeling met laser in?

De laser produceert licht met een hoge energie die geabsorbeerd wordt door het pigment. Het licht wordt daar omgezet in warmte waardoor het melanine in de pigmentvlek verhit wordt en het omliggende weefsel intact blijft. Na verloop van 5-7 dagen valt het pigment als een korstje eraf.

Verwijzing

U kunt zowel met als zonder verwijzing van uw (huis)arts bij de huidtherapeut terecht voor een behandeling van ongewenst pigment. Indien u zonder verwijzing komt zal de huidtherapeut een zogenaamde screening uitvoeren om te bepalen of consultatie met een (huis)arts gewenst is alvorens u een behandeling met laser kan ondergaan. Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering is in sommige gevallen mogelijk.

Voor de behandeling

Voor de behandeling vindt een vrijblijvend intake gesprek plaats waarbij een behandelplan wordt opgesteld om de couperose te behandelen. Tevens wordt er een begin foto gemaakt om het behaalde resultaat achteraf te kunnen vergelijken. De huid dient het liefst 4 weken niet aan direct zonlicht te zijn blootgesteld. Uw huidtherapeut kan een inschatting maken of er behandeld kan worden of niet.

Behandeling

Met de laserlichtbundel wordt de gepigmenteerde plek als het ware ”ingekleurd”.

Na de behandeling

De huidreactie na de behandeling is volledig afhankelijk van de diepte van het pigment. Bij oppervlakkig gelegen pigmentatie zal de pigmentvlek eerst wat donkerder tot grijsachtig verkleuren om vervolgens na een dag of 5-7 als korstjes eraf te vallen. Denk eraan dat u ze niet eraf trekt. Dit kan juist weer pigmentatie geven! Belangrijk is het om na het vervellen 2-4 weken minimaal 2x per dag een SPF30 te gebruiken. Houd er rekening mee dat elke SPF na 2,5 uur is uitgewerkt!

Aanvullende behandelingen

Indien gewenst camouflage met Lycogel.