Coagulatie

Ongewenste huidoneffenheden verwijderen met coagulatie

Huidaandoeningen die onder andere voor coagulatie in aanmerking komen zijn:

  • Bindweefselafwijkingen (fibromen, kleine steelwratjes en bindweefselverhevenheden),
  • Verruca seborrhoica (ouderdomswratten)
  • Hyperplasie van talgkliertjes,
  • Syringoma (kleine huidkleurige of gelige bolronde verhevenheden tot 3 mm groot. Vaak rond de ogen).
  • Xanthelasma palpebrarum (zichtbare gele/oranje vetophopingen op het boven/onderooglid, ter weerzijden van de neus.

Wat houdt coagulatie in?

Coagulatieapparatuur produceren stroom of laten een gas (vloeibaar stikstof) vrij waarmee oppervlakkige goedaardige huidaandoeningen worden verhit en waardoor deze vernietigd worden en vervolgens door het lichaam worden afgestoten. Het verhitten van het weefsel van de afwijking gebeurt zeer precies waardoor de gezonde huid minimaal met de warmte wordt belast.

Verwijzing

U kunt zowel met als zonder verwijzing van uw (huis)arts bij de huidtherapeut terecht voor acnetherapie. Indien u zonder verwijzing komt zal de huidtherapeut een zogenaamde screening uitvoeren om te bepalen of consultatie met een (huis)arts gewenst is alvorens u coagulatietherapie kan ondergaan. In de meeste gevallen wordt deze behandeling niet vergoed vanuit de verzekering.

Voor de behandeling

Tijdens het eerste consult wordt een passend behandelplan met u opgesteld om de oppervlakkige huidafwijkingen zo effectief mogelijk te behandelen.

Behandeling

Afhankelijk van de gekozen apparatuur wordt de huid ontdaan van verdovende crème en gereinigd met alcohol om vervolgens de huidafwijkingen stuk voor stuk te behandelen.

Na de behandeling

Kort na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en gloeien. De huidaandoeningen kunnen grijs-wit tot zwart zijn verkleurd. De huid eromheen kan wat rood en gezwollen zijn ten gevolge van de warmteontwikkeling. De ontstane korstje goed laten zitten. Na 5 dgn tot 14 dgn zullen de korstjes eraf vallen. De huid moet daarna gedurende 2-4 weken 2x daags met SPF30 behandeld worden en kan nog wat rood zijn. Dit verdwijnt vanzelf.

Duur van de behandeling

Coagulatie duurt gemiddeld 30 minuten.

Apparatuur

  • elektrisch epilatie apparaat voor hoog frequente stroom
  • KTP laser, Elvii