Elektrische epilatie

Ongewenste haargroei van blonde, grijze en rode haren kan effectief behandeld worden door middel van elektrische epilatie. Ook  donkere haren kunnen elektrisch geëpileerd worden. Maar indien het gebied zeer veel haren bevat is laser een betere optie.

Wat houdt elektrische epilatie in?

Elektrische epilatie is een methode om haren definitief te verwijderen. Na 3 maanden behandelen behoort u verschil te merken. Het is met name bedoelt voor kleine oppervlakken en is redelijk tijdrovend en inspannend voor zowel de behandelaar als de patiënt.

Verwijzing

U kunt zowel met als zonder verwijzing van uw (huis)arts bij de huidtherapeut terecht voor elektrische epilatie. Indien u zonder verwijzing komt zal de huidtherapeut een zogenaamde screening uitvoeren om te bepalen of consultatie door een (huis)arts gewenst is alvorens u deze behandeling kan ondergaan. Veel verzekeraars vergoeden elektrische epilatie uit de aanvullende verzekering. Dit verschilt per verzekeraar/polis! Vraag hiernaar bij uw verzekeraar.

Voor de behandeling

Bij het eerste consult worden tijdens de intake de benodigde gegevens verzameld, en een eerste onderzoek van de huid ingesteld. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan gemaakt.

Behandeling

Er wordt gebruik gemaakt van een fijn naaldje, dat langs de haar in het haarzakje wordt geschoven. Door het geven van stroom (hoogfrequent en wisselstroom) ontstaat warmte en loogvorming waardoor de haar met wortel en al vernietigd wordt. Er zijn meerdere behandelingen nodig.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn. Indien u gevoelig bent voor loog voelt u onderhuids een soort van bultjes die na 1-2 dagen weer verdwijnen. Gedurende 24 uur dient u de huid tegen de zon te beschermen met een SPF 30, om de 2 uur opnieuw insmeren.

Duur van de behandeling

De behandeling duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten. U begint 1x per week en zodra er niet voldoende haartjes meer zijn voor 30 minuten behandelen gaan we naar 1x per 2 weken en zo bouwen we steeds verder af. Afhankelijk van de voorgaande geschiedenis duurt het behandeltraject lang indien er voor lange tijd haartjes zijn getrokken. Ook de hoeveelheid ongewenste haren hebben daar natuurlijk invloed op. In sommige gevallen kan er ook een ziektebeeld aanwezig zijn of medicijn gebruik wat de haargroei stimuleert. Dit zal de huidtherapeut met u tijdens het intake gesprek doornemen.

Voordelen elektrische ontharing versus laser

Alle haarkleuren kunnen worden behandeld en de behandeling is relatief goedkoop. Het is zeer toepasbaar bij kleine gebieden, zoals de bovenlip en de kin. Na de behandeling bent u uw ongewenste haren kwijt totdat zich weer de volgende haar ontwikkeld. Er kunnen 400 haren per cm2 ontstaan! Geduld is een schone zaak. Uiteindelijk zijn er geen ergernissen meer. Er zijn meerder methoden voor elektrisch epilatie: diathermie, blend, body en flash. Wij werken uitsluitend volgens de Blend-methode (warmte en loog).

Nadelen elektrische epilatie versus laser

In plaats van 1x per 4-6 weken voor laser zult u in het begin 1x per week moeten komen om zodoende de ergernis voor te zijn.