Droge huid

De huid is tijden het grootste orgaan van de mens geweest. Sinds kort weten we dat de fascia het grootste orgaan is. Fascia is het weefsel dat alles in ons lichaam met elkaar verbindt en alle spieren, botten, zenuwen, bloedvaten en organen omsluit. De huid dient als bescherming en bestaat voornamelijk uit vetten/lipiden. Wanneer deze huidvetten afnemen verliest de huid teveel vocht (TEWL meting) en ontstaat de kans op uitdroging waardoor de huid makkelijker toegankelijk wordt voor bacteriën ect. De huid kan dan gaan jeuken, schilferen en zelfs open barsten.

Oorzaak

De oorzaak kan liggen in wassen met verkeerde schoonmaakproducten met te agressieve bestanddelen. Ook te vaak en te lang wassen heeft een negatieve invloed op onze beschermlaag. De oorzaak kan ook genetisch bepaald zijn of er is sprake van een aandoening waarbij de huid is aangedaan. Het blijkt dat snelle suikers ook een negatieve rol spelen in het ontstaan van een droge huid.

Behandeling

Hoe droger de huid, hoe vetter de zalf. Daarnaast werkt plantaardige olie zoals olijfolie ook prima op de huid. Niet te warm en te lang douchen en zorgen voor een gezonde voeding. Daarnaast adviseren wij Omega 3 gezuiverde visolie (niet de 6 en de 9), dit zorgt voor een sterkere celwand.